Ensembles

Foto boven, Paul Medeiros Kwartet, kunstexpositie in Heukelum. Fotograaf: Robert Bennema

De huidige ensembles waarin ik momenteel speel:

Hobokwartet Driekwartplus

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen leden van hobokwartet Driekwartplus.
Sinds 2013 spelen wij het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo en de rijke kleuren van de althobo combineren prachtig met het warme geluid van de strijkers.
Wij laten dit graag aan u horen!

Meer informatie kunt u vinden op onze website.

Het Nieuwe Leliekwartet

Het Nieuwe Lelie Strijkkwartet speelt sinds twee jaar onder deze naam met elkaar. De leden hebben elkaar leren kennen in diverse begeleidingsorkesten waaronder Het Promenade Orkest en het NASKA. Regelmatig hebben zij Haydn’s “Sieben Letzten Worte”en het Requiem van Mozart uitgevoerd in strijkkwartetbezetting omlijst door prachtige teksten voorgedragen door een Verstelster. 

Daarnaast hebben zij als strijkkwartet een ruime ervaring en een uitgebreid repertoire, van Mozart, Beethoven en Brahms tot Sjostakovitsch en Arvo Pärt.

Klop kwartet

H

Het Klop kwartet bestaat uit, Marleen Veldstra, 1ste viool,
Isabelle Doodhagen, 2de viool, Irma Haverkamp, altviool en Corien Kok, cello.
De musici kennen elkaar o.a. van Ensemble Conservatoire en hebben allemaal, korte of langere tijd, aan het Conservatorium te Zwolle gestudeerd.
De opname van het strijkkwartet van de kunstenaar en componist, Henk Klop, heeft hen echt bij elkaar gebracht, zie foto, opname in de kerk in Wezep.