Lesgeven

Mijn lespraktijk

leerlingenuitvoering in Meerpadkerk

De manier waarop ik lesgeef is geheel op de leerling afgestemd. Elk kind, elke volwassene, heeft een andere aanpak nodig. De voorkeur voor muziek kan ook heel verschillend zijn, van klassiek naar volks- of popmuziek. De houding vind ik heel belangrijk, zo ontspannen mogelijk de viool en stok vasthouden, zo ontspannen mogelijk muziek maken.

Natuurlijk vergt het leren bespelen van een instrument veel inspanning en concentratie maar ik blijf aandacht geven aan ontspanning. Verder zing ik veel in de les met de leerlingen, als je iets kunt zingen leer je het veel sneller spelen, bovendien begrijp je de muziek beter. De jonge kinderen laat ik ook bewegingsspelletjes doen en ik laat ze kleuren en tekenen om alles meer beeldend te maken. Al improviserend zelf muziekstukjes maken is ook een onderdeel van de les.

Voorspeelmiddag

Uitvoering leerlingen

Twee keer per jaar regel ik een voorspeelmiddag voor mijn leerlingen zodat ze kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben. Ze worden begeleid door piano, gitaar, accordeon of cd.
Kinderen geef ik wekelijks les, van 30 minuten tot een uur, volwassenen kunnen zelf kiezen hoe vaak of hoe lang ze les willen hebben.

Heeft u of uw kind een viool of altviool nodig? U kunt bij mij een instrument huren of kopen, ook kan ik adviseren bij huur of aankoop elders.

Tarieven

Een les van een uur kost 47,50 euro.
Een les van 45 minuten kost 35 euro.
Een les van 30 minuten kost 25 euro.