Zang

Mijn nieuwe passie, naast die voor de altviool, is zingen.

Twaalf jaar geleden begon ik met zanglessen bij Lia Mulder. Vervolgens kreeg ik een aantal lessen van Janet de Langen en nam als soliste (Anita) de vriendin van Maria, deel aan de productie van de West-Side Story van Leonard Bernstein, mei/juni 2011.

Madieke Marjon was mijn volgende zangcoach, een recital in Heerde waarin ik en solo zong en altviool speelde volgde, juni 2011.

Augustus 2012 volgde ik een kamermuziekcursus in Liesing, Oostenrijk, de zangleraar was Randall Scarlatta. Daar heb ik o.a. de liederen van Brahms voor alt, altviool en piano ingestudeerd en uitgevoerd.
Verder heb ik nog zomercursussen gevolgd in Buitenkunst o.a. bij Henriette Schenk waar ik de rol van Ofreo zong uit de opera “Orfeo ed Euridice” van Gluck.
Ook in AIMS, Engeland heb ik 2 zomercursussen gevolgd, de lessen werden door verschillende leraren gegeven. Ik werd ook uitgekozen om op het Tutor’s Choice concert solo te zingen.

In de zomer van 2019, heb ik een solozangcursus gevolgd in Valensole, docent was Robbert Muuse. Als zangsoliste heb ik ook een rol gekregen in de Volksopera van der Pek en ik heb de solo’s gezongen van zowel de alt als de sopraan in “The Armed Man” van Jenkins met koor en orkest o.l.v. Rob Engels.

Masterclasses heb ik gevolgd bij Lucia Meeuwsen (2013) en Maarten Koningsberger (2018).
De koren bij wie ik gezongen heb zijn BEA, Barok Ensemble Amsterdam, het Nederlands Concertkoor en Groot Noord. Hortus Vocalis is een heel goed kamerkoor waar ik momenteel bij zing, het staat o.l.v. Gerben van der Veen.
Verder heb ik tot maart 2020 gezongen in Times & Tides, een zangoctet.
Vanaf 2019 studeer ik zang bij Hettie Gehring in Utrecht.